Januar 2020 slutter sikkerhetsoppdateringene for Windows 7

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hvis du fortsatt bruker Windows 7, så er det greit å være klar over at sikkerhetsoppdateringene slutter 14.januar 2020. Det  største problemet vi så da de avsluttet oppdateringene av Windows XP var en økt aktivitet for å finne svakheter og lage spesialiserte virus. Det var blant annet en feil i gamle Windows-versjoner (“Eternal Blue”) som gjorde at WannaCry påvirket så mange i 2017. Dessverre for brukere av Windows 7 betyr det at du utsetter deg for større risiko i forhold til virus som igjen kan føre til skade eller tap av dine bilder og dokumenter.

 

Så vidt jeg kan finne ut er det ikke lenger mulig å oppdatere gratis til Windows 10, som for noen år siden. Det betyr dessverre at du som har ventet må betale for en Windows 10 lisens. 

 

Microsoft har lagt en quiz for å kunne gi deg veiledning om hva slags Windows 10 som passer for deg. Du svarer på om du “Gjør andre ting mens datamaskinen din starter opp”. Om “Du alltid leter etter en stikkontakt”. Resultatet av quizen min ble å kjøpe en ny datamaskin med Windows 10 allerede installert. Jeg mistenker en selger var involvert, men det fikk meg nysgjerrig på hva de anbefalte systemkravene var. 

 

Hvorfor slutter egentlig sikkerhetsoppdateringene til Windows 7?

Jeg synes at et operativsystem som har holdt koken siden 22.oktober 2009, skal få lov å pensjonere seg. Sånn sett synes jeg ikke at Microsoft er urimelige. Det er viktig at brukerne har tilgang på sikre versjoner av programvaren deres. Det har skjedd mye innen IT-sikkerheten på 10 år, selv om mange av de gamle nettangrepene fortsatt eksisterer så har de nyeste versjonene luket ut de rent tekniske feilene.

oppgradert windows 10

Tilbake til den gamle haugen av en PC

Jeg kjører på ingen måte noe GHz-beist (se bildet), men jeg har nå klart å kjøre Windows 10 helt greit de siste åra. Quiz eller ikke, det blir ikke noen ny PC på meg helt enda. Lykke til med oppgraderingen!

Spørsmål? Ta kontakt.